Свидетели сме на голямо умуване за името на новата евентуална коалиция --ДБ-ПП (това, ако не си прегризат гърлата още при реденето на листите.)  Очевидно това обединение е необходимо, макар и много закъсняло.

Виждаме как партиите на статуквото от много време вече водят предизоборна кампания в телевизора и на улицата. Възраждане виси в студа да събира подписи за референдум от напълно неинформирани хора, които си мислят, че като „запазят“ лева за тях ще потече манна небесна.

Тревожното е, че партиите на промяната не правят никакъв отпор на тази развилняла се вълна на дезинформация и пещерен патриотизъм, спонсорирана от Кремъл– същата както за ваксините, Македония и за това, че „искаме мир и да сме неутрални!“

В отговор на спонсорираната от Москва партия на Костадинов, би трябвало да има контра кампания – разяснителна – също на улицата. Да видим билбордове, да видим разпознаваеми политици на улицата да обясняват, че зад този референдум стои Путин и платените от него подлоги в България. А те са страшно много!

По стар български обичай на прехода – реформаторските партии правят съдбоносни решения в 12 без 5, почват кампания в 5  след 12 и си мислят, че за три-четири седмици -- с този инфантилен формат-- ще постигнат някакви съществени резултати! 

Няма работа на терен по места, няма нужната дългомесечна подготовка по места за смислена кампания, няма планирана дългосрочна програма за създаване на структури по места! Едни и същи няколко до болка омръзнали лица обикалят телевизиите и си мислят, че това е начинът за правене на дългосрочна политика. А пък са и обидчиви към критики!

Както и да е, ще чакаме поредните избори, от които не чакаме нищо добро, уви! Но се надявам поне името да новата коалиция да е адекватно – нещо като „Демократична Промяна.“