Относно домашното насилие във всяка му форма – мъже над жени, родители над деца, деца над възрастните си родители... -- изводът е, че държавата НЕ РАБОТИ! Също така и обществото не работи. 

Три дни оня изверг бие жена в апартамента си в кв. „Хаджи Димитър.“ Три дни „обществеността“ на блока/входа е свидетел на малтретирането. И нищо не прави. „Никой копче не може да ми каже“ – казва извергът. Защо го казва? Защото знае, че държавата е толкова скопена, както и МВР, в което е работил, че да му направи нещо! Една мутричка, която е свикнала да безчинства безнаказано! 

Всеки, който е викал полиция в България във връзка с домашно насилие, знае колко безполезни са полицаите. Аз съм викала полиция, когато пияница редовно малтретира физически възрастната си дементна майка. Всички във входа са свидетели, но не предприемат нищо! Не им се занимава – „Защото нищо нямало да стане и само ще им губят времето в полицията с обяснения.“ Полициаите като пристат – дават поредното „предупредително“ писмо на побойника. Възрастната жена е със синини – по лиците и тялото. Полицаите казват – „Ама то няма свидетели, може да е паднала. Тя трябва да си каже.“ Ама тя няма как да си каже, защото е дементна. Виковете и крясъците в апартамента са нон-стоп. Но никой от съседите не иска да се занимава. И може би имат право, защото аз като съм викала полиция, винаги е било едно и също – НИЩО! Питала съм защо поне не арестуват побойника за 24 часа. Те – „И какво да го правим учаастътка? Ако умре или му стане нещо, после ще трябва да пишем едни обяснения и да си губим времето.“ 

Всеки, който е имал работа с българските институции по темата домашно насилие, знае за порочния кръг на ада, в който се намират и жертвите и тези, които се опитват да им помогнат. Ако искате да подадете сигнал в прокуратурата за насилие, да не не мислите, че тя се задейства веднага? О не, минава време, докато някой прокурор прочете жалбата! А ако са почивни дни или летни отпуски, ЗАБРАВИ! Затова и много жертви на домашно насилие смятат за безсмислено да търсят закрила от държавата! И поведението на „полицаите“ (в кавички) дошли при бияча на украинката показва точно това!

Руската пропаганда величае убиец, убил майка си


На погребението на вагнеровец – който е взет от затвора да се бие в Украйна --- „Той беше честен и винаги помагаше на слабите“. 

Става дума за човек, който е осъден за това, че е пребил майка си до смърт...